Priprema
Mlijeko zagrijte do vrenja u loncu s debljim dnom. Mlijeku dodajte mahunu vanilije koju ste raspolovili i sastrugali sjemenke, sjemenke također dodajte mlijeku.
Žumanjke i šećer, ako umjesto mahune koristite vanilin šećer tada i njega dodajte pa pjenjačom kratko sve povežite.
Dodajte škrobno i glatko brašno pa ponovo sve povežite pjenjačom.
U tankom mlazu dodajte ugrijano mlijeko uz stalno miješanje pjenjačom.
Sada sve prebacite u lonac te vatru smanjite na laganu.
Miješajte pjenjačom dok se puding ne zgusne, dovoljno je par minuta.
Puding prebacite u posudice. Površinu prekrijte prozirnom folijom kako bi izbjegli stvaranje površinske korice.
Puding malo ohladite na sobnoj temperaturi te ga potom stavite u hladnjak pa ohladite na nekoliko sati ili preko noći.
Stucite vrhnje za šlag, ukrasite puding te pospite čokoladom ili po želji.
TIPS:
Za čokoladni puding rastopite 100 g tamne čokolade te je umiješajte u smjesu žumanjaka i šećera. Potom nastavite sve korake kao iz recepta (dodajte gustin i brašno, potom mlijeko pa sve zakuhajte).
Pudingu možete dodati začine poput cimeta ili po želji.