Teleća koljenica s krumpirima i kupusom

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 15 min pripreme + pečenje 100 min Vrijeme
  • 6 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Teleća koljenica pečena s krumpira i kupusom savršen je odabir za svečani blagdanski ručak. Ovaj recept odiše tradicijom i neizostavan je odabir za vrijeme blagdana.

Sastojci

  • 1 teleća koljenica
  • 1 glavica luka
  • 4-5 mrkvi
  • 1,5 kg krumpira
  • 500 g narezanog kiselog kupusa
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 rajčica
  • ulje
  • sol

Priprema

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.

Ogulite krumpir i mrkvu. Veće krumpire prerežite po pola. Mrkvu izrežite na komade. Rajčicu operite i narežite na komadiće.

Kiseli kupus stavite u posudu, dodajte mu usitnjeni češnjak, mrkvu te rajčicu. Dobro pomiješajte.

Posudu za pečenje nauljite, na dno postavite kupus.

Sada teleću koljenicu stavite u posudu za pečenje, zarežite je te posolite. Dodajte krumpir te ga posolite. Ogulite luk, izrežite na pola pa postavite u posudu za pečenje. Posudu poklopite.

Stavite u pećnicu te nakon 40 minuta izvadite, pećnicu smanjite na 180 stupnjeva. Koljenicu okrenite, poklopite posudu te ponovo vratite u pećnicu.

Pecite oko sat vremena, odnosno dok se koljenica ne ispeče.

Poslužite toplo uz svježi sir.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.