Priprema
ROGOVI
Isprintajte predložak s rogovima. Preko njega postavite papir za pečenje. Čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj. Stavite je u slastičarsku vrećicu s malim otvorom.
Istisnite rastopljenu čokoladu na nacrtane dijelove (rogove). Ostavite da se ohladi, možete je spremiti i u zamrzivač na 15 minuta kako bi bila potpuno čvrsta pri postavljanju.
MUFFINI
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine. U svaki kalup postavite papir za muffine.
U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol. Zdjelu stavite po strani.
U drugoj zdjeli pjenjačom izradite jaja, šećer, otopljen maslac ili ulje, ekstrakt vanilije, jogurt i mlijeko. Sastojke dodajte brašnu.
Kratko sve pomiješajte kako bi se spojilo, nemojte premiješati.
Kalupe s pripremljenim papirima napunite do 2/3 visine sa smjesom za muffine.
Muffine pecite oko 15 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
Muffine ohladite prije ukrašavanja.
KREMA
Čokoladu za kuhanje iskidajte na komadiće jednake veličine i stavite u posudu otpornu na toplinu.
Vrhnje za šlag ugrijte do vrenja pa ga prelijte preko iskidane čokolade. Špatulom miješajte dok ne dobijete glatku i sjajnu kremu. Kremu ostavite na sobnoj temperaturi da se malo prohladi pa spremite u hladnjak na najviše sat vremena.
Kada se krema ohladila izmiksajte je mikserom.
Kremu stavite u slastičarsku vrećicu te ukrasite muffine.
Sada postavite oči, nos i rogove od čokolade.