Goruća torta

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 90 min Vrijeme
  • 12 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Goruće torte su potpuno zavladale internetom. Osim što su jako zanimljive i ukusne, one nose i personalizirane poruke.

Sastojci

BISKVIT

  • 525 g glatkog brašna
  • 18 g praška za pecivo (1,5 vrećica)
  • prstohvat soli
  • 500 g šećera
  • 172 g maslaca, otopljen
  • 5 jaja (L veličina)
  • 1,5 žličica arome vanilije
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 430 ml Kravica Kraljica mlijeka

KREMA

  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 žličica arome vanilije
  • 600 g ABC sirnog namaza
  • 500 g maslaca, sobne temperature

DODATNO

  • Svježe maline
  • Jestive šarene mrvice
  • Dvije pokrivke od wafer papira

Priprema

BISKVIT

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite dva kalupa promjera 22 centimetara. Na dno svakog kalupa postavite papir za pečenje, a rubove im namastite.

Maslac rastopite na vatri i ostavite po strani da se malo prohladi.

Odvojite tri posude. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol., u drugoj mokre sastojke (kiselo vrhnje i mlijeko), a u treću stavite šećer, rastopljeni maslac, jaja i aromu vanilije. Mikserom sve dobro izradite.

Smjesi s jajima dodajte pola smjese mlijeka i vrhnja uz miksanje srednje jakom brzinom. Dodajte brašno i preostalo mlijeko i vrhnje. Mikserom kratko izradite.

Smjesu ravnomjerno podijelite u pripremljene kalupe.

Biskvite pecite oko 30 minuta, odnosno dok vam čačkalica zabodena u sredinu biskvita ne izađe suha.

Biskvite ostavite 10-ak minuta u kalupima, a potom ih prebacite na rešetku dok se potpuno ne ohlade.

KREMA

Maslac sobne temperature i šećer u prahu izradite mikserom dok ne postignete kremastu strukturu. Dodajte sirni namaz (sobne temperature i vrhnje za šlag (hladno) te izradite kremu. Na kraju umiješajte vaniliju. Kremu možete odmah koristiti.

SLAGANJE

Na podlogu za torte postavite prvi biskvit te ga premažite kremom. U kremu utisnite svježe maline.

Stavite drugi biskvit te cijelu tortu premažite slojem kreme. Ohladite na pola sata u hladnjaku.

Ohlađenu tortu zagladite dodatno po potrebi.

Sada na vrh torte postavite prvi wafer papir. Rubove ukrasite kremom tako da vam krema bude odignuta oko 5 cm, možete u dva sloja (jedan na drugi). Sada postavite drugi wafer papir (onaj koji će gorjeti) koji vam treba “sjesti” na sloj izdignute kreme te ponovo ukrasite rubove tanjim slojem kremom. Ohladite na tri sata ili preko noći.

Upaljenom svjećicom zapalite sredinu gornjeg wafera i pustite da izgori.

Maknite gornji wafer (možete i donji) te poslužite tortu.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.