Krem juha od rajčice

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 20 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Topla juha od rajčica je odličan izbor za početak svakog jela. Gotova je za tren te je zaista jednostavna za izradu. Možete je poslužiti s tjesteninom ili komadićima prepečenog kruha.

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 1 glavica luka
  • 600 ml pasirane rajčice
  • 350 ml povrtnog temeljca ili vode
  • 2 žlice šećera

Priprema

U lonac s debljim dnom na srednje jakoj vatri na malo maslinovog ulja prepržite prethodno usitnjen luk. Dodajte brašno i napravite zapršku.

Sada dodajte pasiranu rajčicu i temeljac ili vodu te sve promiješajte.

Začinite po želji (šećer, sol ,papar). Kuhajte 10-ak

Pred kraj dolijte 100 ml vrhnja za kuhanje te nastavite kuhati još par minuta (oko 3 minute).

Poslužite uz listiće bosiljka i prepečeni kruh.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.