Francuska salata

  • Umjereno zahtjevno star_3
  • 45 min Vrijeme
  • 6 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Blagdanski stol ne bi bio potpun bez francuske salate. Ovaj prilog je jedan od najomiljenijih priloga te bez njega teško da možemo zamisliti blagdanski ručak ili večeru.

Francuska salata je poznata po kockicama povrća i jaja pomiješanih s majonezom. No, francuska salata može biti pripremljena i u laganijoj, ali jednako ukusnoj varijanti.

Kiselo vrhnje ovo jelo učini laganijim i blažim, ali mu ne mijenja prepoznatljiv okus. U ovako pripremljenoj francuskoj salati možete uživati kroz blagdane i učiniti ih još ukusnijima.

Sastojci

  • 3 kom Veće mrkve
  • 4 kom Jaja
  • 1 kom Krumpir
  • 350 g Kiseli krastavci
  • 400 g Grašak
  • 250 g Majoneza
  • 125 g Kiselo vrhnje
  • 2 žličice Svježe cijeđeni limun
  • 1 žlica Senf
  • sol, papar

Priprema

U loncu na srednje jakoj vatri skuhajte jaja, mrkve te krumpir u kori. Kuhajte oko pola sata, odnosno dok krumpir ne postane mekan kad ga probodete vilicom.

Ocijedite te stavite po strani da se ohladi.

Ako koristite zamrznuti grašak tada ga blanširajte po uputstvima s pakiranja. Ako koristite konzervirani ocijedite ga.

Krumpir ogulite te ga narežite na sitne kockice. Isto napravite s jajima i mrkvom. Kisele krastavce izvadite iz staklenke te ih izrežite na jednake kockice. Svim sastojcima dodajte biže, majonezu, kiselo vrhnje, sok limuna, senf te sol i papar.

Dobro promiješajte te prebacite u posudu za posluživanje. Francusku salatu prekrijte prozirnom folijom te spremite u hladnjak na nekoliko sati kako bi se ohladila prije posluživanja.

Poslužite uz nareske, meso ili po želji.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.