Croque monsieur

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 25 min Vrijeme
  • 2 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Croque monsieur je jedan od najpoznatijih sendviča na svijetu. Svoju popularnost duguje sočnom nadjevu s bešamelom te savršenoj kombinaciji sira i fine šunke.

Sastojci

  • 50 g maslaca (podijeljeno na 30 g i 20 g)
  • 30 g brašna (glatko)
  • 300 ml Kravica kraljica trajnog mlijeka
  • Sol
  • Muškatni oraščić
  • 4 šnite kruha ili tosta
  • 100 g naribanog sira (mekani)
  • 6 šnita šunke (dimljena ili pečena od buta)

Priprema

Za bešamel ugrijte mlijeko te maknite s vatre. U manji lonac stavite maslac te kad se otopi dodajte brašno. Miješajte kako bi se brašno spojilo s maslacem. Kada brašno poprimi lagano smećkastu boju ulijte mlijeko u tankom mlazu uz stalno miješanje.

Miješajte dok se bešamel ne zgusne, oko 2 minute. Na kraju posolite te dodajte malo naribanog muškatnog oraščića.

Ugrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pripremite manji lim za pečenje te ga obložite papirom za pečenje.

Svaki šnitu kruha premažite maslacem s obje strane. Na dvije šnite postavite po žlicu bešamela te razmažite preko šnita. Pospite obilno s naribanim sirom te postavite po 3 šnite šunke.

Prekrijte s drugom šnitom kruha. Gornji dio sendviča sada premažite bešamelom te pospite sirom.

Pecite 15-ak minuta, odnosno dok se sir ne rastopi, a kruh lijepo zapeče.

Poslužite odmah.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.