Priprema
Mlijeko stavite u dublji lonac na srednje jaku vatru.
Mahunu vanilije prepolovite, sastružite sjemenke te ih s mahunom dodajte mlijeku. Stavite na srednje jaku vatru.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli pa ih stucite u čvrsti snijeg.
Kekse posložite na dno posude u kojoj ćete servirati šnenokle.
Kad mlijeko zakuha, smanjite vatru na laganu pa žlicom dodajte snijeg od bjelanjaka. Pazite da vam jastučići od snijega budu ravnomjerno raspoređeni po površini mlijeka kako bi se podjednako skuhali.
Nakon jedne minute bjelanjke okrenite na drugu stranu. Kuhajte ih jednu minute i s druge strane pa ih prebacite u posudu s keksima.
Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom. Dodajte im škrobno brašno i dobro promiješajte kako bi se svi sastojci povezali. Dio mlijeka, oko 100 ml u tankom mlazu ulijte u smjesu sa žumancima. Dobro izradite pjenjačom kako bi se sve povezalo.
Sada smjesu sa žumanjcima uspite u preostalo mlijeko. Neka vam vatra i dalje bude lagana. Kremu cijelo vrijeme miješajte dok se ne zgusne. Za ovaj korak će vam trebati nekoliko minuta.
Kremu prelijte preko bjelanjaka i keksa prelazeći od jednog ruba posude do drugog kako bi se krema ravnomjerno rasporedila.
Šnenokle ukrasite grubo sjeckanom čokoladom.
Ohladite u frižideru najmanje tri sata prije posluživanja.