Hrskava pileća krilca i coleslaw salata

  • Umjereno zahtjevno star_3
  • 35 min Vrijeme
  • 6 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Jedno od omiljenih fast food jela je svakako hrskava piletina koju možete pripremiti za razne prigode. Možete je servirati uz utakmicu, film, pripremiti za obiteljsku večeru ili pak ponijeti na piknik. Ovako pripremljena pileća krilca su sočna i hrskava, jednostavno neodoljiva.

Coleslaw je salata od kupusa koja se priprema tako da se povrće narežete ili nariba na trakice te se prelije s dresingom. Osim kupusa i mrkve, možete koristiti bilo koje povrće po želji te ga narezati ili naribati na trakice. Dresing od grčkog jogurta je divno pikantan, a opet osvježavajuć i lagan te se idealno nadopunjuje s povrćem kao i hrskavim prženim krilcima.

Sastojci

ZA KRILCA

  • 500 g pileća krilca
  • 3 kom jaja
  • 230 ml voda
  • 400 g glatko brašno (podijeljeno na 250 i 150 g)
  • 2 žlice mljevena paprika
  • 1 žličica sol
  • 1 žličica papar
  • 2 žlice mljeveni češnjak
  • 2 žličice začin za piletinu

ZA COLE SLAW

  • g ljubičasti kupus, rezan na sitne trake
  • 100 g mrkva, rezana na sitne trake
  • 1/2 glavice manji luk, rezan na sitne trake, po želji
  • sol i papar
  • 3 žlice Kravica Kraljica grčki jogurt
  • 1 žlica majoneza
  • 1 žličica senf
  • 1 žlica ocat

Priprema

KRILCA

U posudi pomiješajte 250 g brašna, papriku, papar, mljeveni češnjak i origano.

U drugoj posudi razmutite jaja i dodajte im vodu i sol, promiješajte pa dodajte preostalo brašno (150 g).

Krilca umočite u smjesu s jajima pa potom u brašno pazeći da je sa svih strana dobro uvaljano.

Ulje zagrijte do temperature za prženje (175 stupnjeva) pa potom smanjite vatri na laganu. Neka vam bude dovoljno ulja za prženje u loncu ili dubokoj tavi.

Uronite nekoliko krilaca te ih pržite nekoliko minuta sa svake strane, odnosno dok vam krila ne porumene. Izvadite na pripremljen kuhinjski ručnik kako bi se ocijedio višak ulja.

Poslužite tople.

 

COLESLAW SALATA

Kupus naribajte ili narežite na trakice. Posolite kako bi omekšao.

Mrkvu ogulite te narežite ili naribajte na sitne trakice.

Luk očistite te izrežite na sitne trakice.

Povrće stavite u posudu.

Pomiješajte grčki jogurt, majonezu, senf, ocat i sol (ako ste posolili kupus nemojte previše soliti dresing).

Dresing prelijte preko narezanog povrća, pomiješajte te poslužite.

 

TIPS

Umjesto pilećih krilaca na ovaj način možete pržiti i ostale dijelove piletine. Ako volite pikantno dodajte malo chillia.

Papriku može zamijeniti dimljenom paprikom te nadodati origano, peršin i sl.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.