Priprema
KRILCA
U posudi pomiješajte 250 g brašna, papriku, papar, mljeveni češnjak i origano.
U drugoj posudi razmutite jaja i dodajte im vodu i sol, promiješajte pa dodajte preostalo brašno (150 g).
Krilca umočite u smjesu s jajima pa potom u brašno pazeći da je sa svih strana dobro uvaljano.
Ulje zagrijte do temperature za prženje (175 stupnjeva) pa potom smanjite vatri na laganu. Neka vam bude dovoljno ulja za prženje u loncu ili dubokoj tavi.
Uronite nekoliko krilaca te ih pržite nekoliko minuta sa svake strane, odnosno dok vam krila ne porumene. Izvadite na pripremljen kuhinjski ručnik kako bi se ocijedio višak ulja.
Poslužite tople.
COLESLAW SALATA
Kupus naribajte ili narežite na trakice. Posolite kako bi omekšao.
Mrkvu ogulite te narežite ili naribajte na sitne trakice.
Luk očistite te izrežite na sitne trakice.
Povrće stavite u posudu.
Pomiješajte grčki jogurt, majonezu, senf, ocat i sol (ako ste posolili kupus nemojte previše soliti dresing).
Dresing prelijte preko narezanog povrća, pomiješajte te poslužite.
TIPS
Umjesto pilećih krilaca na ovaj način možete pržiti i ostale dijelove piletine. Ako volite pikantno dodajte malo chillia.
Papriku može zamijeniti dimljenom paprikom te nadodati origano, peršin i sl.