Njoki od marmelade

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 60 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Njoki od krumpira punjeni marmeladom i prekriveni čokoladnim posipom su preukusni zalogaji ispunjeni uspomenama iz djetinjstva. Ovakve njoke su radile naše bake i mame, a i danas odišu tradicijom te se pripremaju identično kao i prije.

Sastojci

  • 600 g Krumpira
  • 150 g Brašno (oštro)
  • 1 žl Sol
  • 1 kom Jaje, L veličine
  • 2-3 žl Kravica Kraljica mlijeko
  • 1-2 žl Ulje
  • 50 g Maslac
  • 200 g Šećer
  • 4-5 žl Krušne mrvice
  • 1 žl Čokolada u prahu
  • Marmelada od marelice

Priprema

Krumpire skuhajte u kori. Kuhajte ih oko 35 minuta, odnosno dok vam ne budu mekani kad ih probodete vilicom.

Kuhane krumpire izvadite iz vode te im ogulite koru pa ih protisnite kroz pasirku za krumpire. Ostavite ih da se prohlade.

Prohlađene i protisnute krumpire sada posolite pa im dodajte brašno, jaje, mlijeko i ulje te zamijesite tijesto koje se ne bi trebalo lijepiti.

Tijesto razvaljajte na približno 5 milimetara te napravite krugove promjera 10 cm. Svaki krug nadjenite žlicom marmelade te oblikujte okruglicu.

Pazite da ste dobro zatvorili rubove kako vam u kuhanju marmelada ne bi iscurila.

U lonac s debljim dnom ulijte dovoljno vode kako bi se njoke mogle nesmetano kuhati, kad voda zakuha stavite njoke te ih kuhajte 5 – 8 minuta. Kuhane njoke oprezno izvadite te ih ocijedite.

U dubljoj i većoj tavi rastopite maslac pa dodajte šećer, krušne mrvice i čokoladu u prahu. Sve miješajte nekoliko minuta dok se ne poveže.

Njoke uvaljajte u pripremljenu mješavinu te poslužite.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.