Kolač od čokolade

  • Umjereno zahtjevno star_3
  • 45 min Vrijeme
  • 8 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Čokoladni kolač s kremom ukrašenom bundevicama prava je zimska poslastica. Možete ga raditi kao tortu ili poslužiti kao kolač uz čaj ili kavu.

Sastojci

BISKVIT

  • 215 g glatkog brašna
  • 35 g kakaa
  • 2,5 žličice praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • 3 jaja L veličine
  • 120 ml ulja
  • 160 ml mlijeka
  • 60 g Kravica Kraljica kiselog vrhnja

KREMA

  • 500 g ABC sira (sobne temperature)
  • 200 ml vrhnja za šlag, hladno
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 125 g šećera u prahu
  • Narančasta jestiva boja
  • Smeđa jestiva boja

Priprema

BISKVIT

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalup okvirnih dimenzija 20 x 25 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.

U posudi pomiješajte brašno,kakao, prašak za pecivo i šećer

Dodajte mokre sastojke (jaja, ulje, mlijeko i kiselo vrhnje) te sve dobro promiješajte dok ne dobijete povezanu i kompaktnu smjesu.

Smjesu stavite u kalup kalupe te pecite 25-30 , odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.

Biskvit ostavite 10-ak minuta u kalupu pa ga potom izvadite na rešetku za hlađenje dok se potpuno ne ohladi.

KREMA

Sve sastojke osim boja mikserom izradite dok ne dobijete kompaktnu kremu.

Tri žlice kreme odvojite.

Ostatkom kreme premažite kolač koji ste stavili na pladanj za posluživanje.

U dvije žlice kreme dodajte malo narančaste boje te pomiješajte. U jednu dodajte malo smeđe boje te pomiješajte.

Uzmite dvije slastičarske vrećice. U jednu stavite narančastu kremu, u drugu smeđu.

Kuhinjskim škarama izrežite manji vrh te kolač dekorirajte malim bundevama.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.