Priprema
Brašno prosijte, dodajte mu prašak za pecivo i sol te stavite po strani.
Mlijeko zagrijte da bude mlako. U mlijeko dodajte šećer i suhi kvasac, promiješajte, poklopite te ostavite po strani 10-ak minuta kako bi se kvasac aktivirao. Kvascu potom dodajte jaja, kiselo vrhnje i ulje, promiješajte te sve prebacite u posudu od električnog miksera ili običnu posudu.
Dodajte brašno te izradite mekano i glatko tijesto.
Tijesto prebacite u nauljenu posudu, pokrijte te ostavite na toplom sat vremena.
Tijesto pritisnite dlanom kako bi se ispuhao zrak, prebacite na pobrašnjenu podlogu te odvojite komade težine 40 g, oko 20 komada. Sada odvojite jednak broj komadića od 10 grama (uši).
Pripremite dva lima za pečenje, na svaki postavite papir za pečenje.
Od većih komada (onih od 40 g) napravite kuglice. Posložite na lim za pečenje radeći razmak.
Sada od manjih komada tijesta (onih od 10 g) prvo napravite kuglice pa ih razvaljajte na duguljaste cjevčice.
Napravite uši kao na fotografiji (kao da radite broj 3) te ih postavite uz lopticu od tijesta. Pokrijte i ostavite na toplom 20 minuta.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Prije pečenja peciva premažite razmućenim jajem.
Pecite 14- 17 minuta, odnosno dok peciva ne porumene.
Ostavite na rešetki za hlađenje da se peciva prohlade.
Čokoladu otopite na pari. Stavite u slastičarsku vrećicu s otvorom od 2 milimetra.
Nacrtajte oči i znak x umjesto njuškice od zeca ili po želji.
Poslužite odmah.