Čokoladna drvca na štapićima

  • Umjereno zahtjevno star_3
  • 60 min Vrijeme
  • 8 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Ako ste u potrazi za božićnim receptima tada će vas ova drvca oduševiti. Mekani čokoladni biskvit, ganache te dekoracija ovaj čokoladni kolač pretvaraju u pravu božićnu bajku.

Biskvit je jako mekan i prepun divnog čokoladnog okusa a dvostruku dozu čokolade mu daje i ganache.

Ovako dekoriran kolač možete servirati na dječjim zabavama, na blagdanskom slavlju ili raznim prigodama.

Sastojci

BISKVIT

  • 200 g Brašno
  • 30 g kakao
  • 1 žličica Prašak za pecivo
  • 1 žličica Soda bikarbona
  • 140 g Šećer
  • 3 kom Jaja
  • 120 ml Ulje
  • 150 ml Mlijeko
  • 70 g Jogurt

Glazura

  • 150 g Čokolada za kuhanje
  • 150 ml Vrhnje za šlag

DODATNO

  • Vrhnje za šlag
  • Šarene perlice za posipanje

Priprema

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup promjera 24-26 cm. Dno obložite papirom za pečenje, rubove namastite.

U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i šećer.

Dodajte mokre sastojke (jaja, ulje, mlijeko i kiselo vrhnje) te sve dobro promiješajte dok ne dobijete povezanu i kompaktnu smjesu.

Smjesu prebacite u kalup te pecite 25-30 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.

Biscuit ostavite u kalupu 10-ak minuta pa ga izvadite na rešetku za hlađenje.

Čokoladu usitnite na komadiće i stavite u posudu.

Vrhnje za šlag ugrijte do vrenja te ga prelijte preko čokolade. Ostavite minutu pa špatulom dobro promiješajte kako bi dobili glatku glazuru.

Glazuru prelijte preko biskvita te ostavite da se ohladi.

Izrežite 8 jednakih komada, u svaki zabodite štapić.

Vrhnje za šlag stucite u čvrsti šlag te ga prebacite u vrećicu za ukrašavanje.

Ukrasite svaki borić te ga pospite šarenim perlicama.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.