Priprema
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup promjera 24-26 cm. Dno obložite papirom za pečenje, rubove namastite.
U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i šećer.
Dodajte mokre sastojke (jaja, ulje, mlijeko i kiselo vrhnje) te sve dobro promiješajte dok ne dobijete povezanu i kompaktnu smjesu.
Smjesu prebacite u kalup te pecite 25-30 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
Biscuit ostavite u kalupu 10-ak minuta pa ga izvadite na rešetku za hlađenje.
Čokoladu usitnite na komadiće i stavite u posudu.
Vrhnje za šlag ugrijte do vrenja te ga prelijte preko čokolade. Ostavite minutu pa špatulom dobro promiješajte kako bi dobili glatku glazuru.
Glazuru prelijte preko biskvita te ostavite da se ohladi.
Izrežite 8 jednakih komada, u svaki zabodite štapić.
Vrhnje za šlag stucite u čvrsti šlag te ga prebacite u vrećicu za ukrašavanje.
Ukrasite svaki borić te ga pospite šarenim perlicama.