Priprema
Prvo napravite kremu.
Pomiješajte oba praška za puding sa šećerom i žumanjcima. Od 700 ml mlijeka oduzmite 10-ak žlica pa ih dobro pomiješajte sa smjesom pudinga, žumanjaka i šećera.
Ostatak mlijeka stavite u lonac s debljim dnom pa ga zagrijte do vrenja, odmaknite s vrate, dodajte razmućenu smjesu s praškom za puding, žumanjcima i šećerom te vratite na vatru. Smanjite na srednje jaku do laganu. Nastavite miješati oko 2 minute, odnosno dok se krema ne zgusne.
Kremu prebacite u posudu otpornu na toplinu te je prekrijte prozirnom folijom. Kremu ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.
U ohlađenu kremu smiksajte 250 g maslaca sobne temperature. Podijelite na pola pa u jednu polovicu dodajte rastopljenu i prohlađenu čokoladu. Mikserom povežite sa smjesom
Kreme su odmah spremne za korištenje.
Za biskvit bjelanjke stucite u snijeg, dodajte šećer pa miksajte dok se sve ne sjedini.
U zasebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa ih dodajte bjelanjcima.
Sada dodajte mljevene orahe pa sve špatulom lagano umiješajte.
Prebacite u pripremljen lim okvirnih dimenzija 25×35 cm.
Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Ostavite biskvit da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Preko biskvita rasporedite kremu od vanilije, kekse umočite u mlijeko pa ih posložite po kremi. Na kraju postavite kremu od čokolade pa sve pospite naribanom čokoladom ili mljevenim orasima.
Ohladite tri sata ili preko noći.