Priprema
Prvo pripremite tijesto: pomiješajte sve sastojke osim maslaca pa mikserom sa spiralnim nastavcima ili kukom umijesite grubo tijesto, samo dok se sve ne sjedini. Dodajte maslac pa mijesite još 10-ak minuta tj. dok tijesto ne postane glatko i odvaja se od rubova posude. Tijesto oblikujte u kuglu pa stavite u nabrašnjelu posudu. Pokrijte je plastičnom folijom i ostavite tijesto da se diže na toplom mjestu dok se ne udvostruči u volumenu.
Za to vrijeme pripremite kremu: zavrijte mlijeko, a ostale sastojke pomiješajte u zdjelici sa strane. Vruće mlijeko prelijte preko toga, brzo promiješajte pjenjačom pa sve zajedno vratite na vatru i kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje 2-3 minute. Prebacite u zdjelicu, prekrijte prozirnom folijom koja dodiruje kremu i ohladite.
Uzdiglo tijesto premijesite i podijelite na deset jednakih dijelova. Svaki dio oblikujte u kuglicu tako da podvučete tijesto ispod sa svih strana, a zatim dlanom koji ste namijestili kao kupolu iznad kuglice kružite po radnoj plohi kako bi se kuglica što bolje oblikovala. Sve kuglice stavite na pleh obložen papirom za pečenje s jednako tolikim razmakom i pokrijte plastičnom folijom pa ostavite da se dižu još 30-40 minuta.
Zatim manjom čašom ravnog dna napravite udubine u sredini peciva tako da vam sa strane ostane oko 1 cm praznog tijesta. Čašu dobro utisnite u tijesto skroz do dna. Kako se ne bi lijepila, prvo je nabrašnite.
Premažite rubove bjelanjkom i, po želji, pospite granuliranim šećerom.
Napunite udubine sa po 1 žlicom kreme, poravnajte ju, a zatim u sredinu pažljivo umetnite i 1 žličicu džema.
Sada zagrijte pećnicu na 180°C, a peciva neka za to vrijeme još malo odmore.
Pecite ih oko 20 minuta tj. dok ne dobiju lijepu boju sa svih strana. Prije posuživanja, po želji, pospite šećerom u prahu. Dobar tek!