Knjiga recepta kraljičine bake

Pronašli smo i knjigu recepata kraljičine bake. Ili njenog glavnog kuhara, nismo sigurni. Ima super stvari. Najviše s mliječnim proizvodima… naravno. Malo smo recepte modernizirali. I digitalizirali. Super je kada se sretnu tradicija i suvremeni pristup. Uvjerite se sami kroz naše retromoderne recepte.

    • Umjereno zahtjevno star_3
    • 35 min Vrijeme
    • 2 osobe Broj osoba

    Riba s grilla

    Ljeto na Mediteranu znači samo jedno, riba s roštilja uz neki od priloga. Ovaj put je prilog obogaćen dresingom od jogurta koji se savršeno ljubi s kuhanim mladim krumpirom. Ovaj dresing možete koristiti za razne salate.

  • Domaći pljukanci
    • Umjereno zahtjevno star_3
    • 30 min + odmaranje tijesta 60 min Vrijeme
    • 4 osobe Broj osoba

    Domaći pljukanci

    Pljukanci su domaća tjestenina koja se radi od brašna i vode s malo soli. Pljukanci su poznati po svom bogatom okusu i povijesti. Radili su se generacijama prije uz neke od najfinijih umaka. Mi smo ih pripremili uz omiljeni ljetni umak od gljiva i vrhnja za kuhanje uz dodatak slanine.

  • Princes krafne
    • Umjereno zahtjevno star_3
    • 60 min Vrijeme
    • 8 osoba Broj osoba

    Princes krafne

    Princes krafne su kolač od kuhanog tijesta te nadjeven s predivnom kremom od vanilije i šlagom. Sigurna sam da nema osobe koja za njih ne zna. Ova poslastica se generacijama priprema te je jedna od omiljenih i dan danas.

  • Krempite sa šlagom
    • Umjereno zahtjevno star_3
    • 45 min Vrijeme
    • 12 osoba Broj osoba

    Krempite sa šlagom

    Kada govorimo o tradicionalnim kolačima, tada su krempite jedne od prvih na popisu najdražih kolača s dugom povijesti. I iako ih možemo naći u većini slastičarni ili trgovina, one domaće su ipak najbolje.

  • Uskrsne pletenice
    • Vrlo jednostavno star_1
    • 60 min pripreme + dizanje tijesta 130 min Vrijeme
    • 6 osoba Broj osoba

    Uskrsne pletenice

    Uskrs nam je jednostavno nezamisliv bez mekanih, ukusnih pletenica. Još od doba naših baka, ove pletenice su se nalazile na stolovima za vrijeme Uskrsa. Svaka od njih bi imala jedno obojeno jaje dok bi mekana i ukusna mliječna peciva jeli sa slanim ili slatkim dodacima. Donosim vam recept za pletenice kakve je radila moja baka.

  • Šnenokle
    • Umjereno zahtjevno star_3
    • 20 minuta + hlađenje 180 min Vrijeme
    • 6 osoba Broj osoba

    Šnenokle

    Ovi pjenasti jastučići u kremi od vanilije i keksa su desert koji neodoljivo podsjeća na djetinjstvo. Šnenokle, žličnjaci ili paradižot kako ga zovu u Dalmaciji recept je koji će izmamiti osmjeh na lice svima. Jednostavan za pripremu, lagan i osvježavajuć. Idealan za toplije dane.

  • Krafne
    • Zahtjevno star_4
    • 45 min + dizanje tijesta 120 min Vrijeme
    • 12 osoba Broj osoba

    Krafne

    Veljača ne može proći bez mirisa svježih krafni. Ove pržene loptice punjene marmeladom su tradicionalna poslastica na koju možemo naići u skoro pa svakoj prodavaonici. No, one domaće su ipak najukusnije. Donosimo vam recept za mekane i pjenaste krafne koje se tope u ustima.

  • Koh od jabuka
    • Umjereno zahtjevno star_3
    • 55 min Vrijeme
    • 8 osoba Broj osoba

    Koh od jabuka

    Koh od jabuka je starinski, pomalo zaboravljen kolač koji su radile naše bake. Kolač se sastoji od svega nekoliko sastojaka, alii je jako ukusan te ga možete poslužiti kao finu tortu ili kolač za uz popodnevnu kavu ili čaj.

  • Božićni kolač sa suhim voćem
    • Umjereno zahtjevno star_3
    • 180 min Vrijeme
    • 10 osoba Broj osoba

    Božićni kolač sa suhim voćem

    Božićni kolač sa suhim voćem je kolač koji se generacijama sprema za vrijeme Božića. Taj bogati okus suhog voća te prepoznatljivi izgled ostali su glavni sinonimi ovog kolača. Ovakvi kolači su poznati diljem svijeta i vjerujem da svaka obitelj ima neki svoj recept koji čuva od prabake ili bake.

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.